usui reiki

USUI élettanácsai

1.

Pont ma nem aggodalmaskodom…

2.

Pont ma hálát adok…

3.

Pont ma derűs vagyok…

4.

Pont ma tisztességes vagyok…

5.

Pont ma szeretni és tisztelni fogok minden létet…

Usui reiki

Reiki vonalunk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper vel proin purus ac amet. Etiam pellentesque malesuada vestibulum quis aenean maecenas blandit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper vel proin purus ac amet. Etiam pellentesque malesuada vestibulum quis aenean maecenas blandit.

Etiam pellentesque malesuada vestibulum quis aenean maecenas blandit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Semper vel proin purus ac amet. Etiam pellentesque malesuada vestibulum quis aenean maecenas blandit.

Usui reiki

Reikiről kicsit másképpen

Mit lehet még elmondani?

Tulajdonképpen magamnak tettem fel ezt a kérdést, hisz ha rákeresünk a reiki szóra rengeteg oldalt talál a keresőnk, ahol részletesnél részletesebben tárgyalják a reiki jelentését, történetét…
Nehéz újat mondani ebben a témában…..De én nem is túlszárnyalni szeretném a már meglévő oldalakat, nem a látogatottságért küzdök, hisz a reiki nem egy olyan dolog, amit vásárokban kellene mutogatni.

Megpróbálok inkább arról beszélni, hogy mennyire nehéz valamiröl beszélni ebben a hitehagyott, elanyagiasodott, elérzéstelenedett világban. De a reiki mindig utat tör magának a lélekhez, megtalálja azt az embert akinek szüksége van rá. Hogyan??? Tehetné fel a kérdést a tisztelt olvasó. Lehet hogy egy könyv formájában, vagy éppen most ahogy véletlenül erre az oldalra tévedt és soraimat olvassa. Megfogja valami. Elindul belül, legbelül valami ősi, valami ami utána nem hagyja már nyugodni a lelket. Reiki mesterem Karl Everding mondta egyik tanfolyamán… ahol mindenki feszült csendben figyelt, a légy sem zümmögött. Mindenki valami magasztosat várt Tőle…. Valami felemelőt. ” Vegyétek tudomásul, hogy a REIKIRE senkinek sincs szüksége!!!! lehet élni reiki nélkül…..” a levegö ekkor megfagyott. Akkor mi most miért vagyunk itt?????? kérdeztük magunkban. ” De ” folytatta Karl…. ” Egy olyan plusz, amiért érdemes elvégezni….” Nagyon igaza volt. Ezek a szavak 1995 -ben hangzottak el, már akkor is megragadták a lényeget, ma ez talán még aktuálisabb.
Nem kell mindenkinek Reikisnek lennie. De örülünk, ha mind többen és többen végzik el a tanfolyamokat

Usui reiki

Egy technika?

Viccesen… kétféle ember létezik . Aki már reikis és aki még nem reikis.” Mondta reiki mesterem Ani egyik alkalommal. Azok akik már reikisek is két csoportra oszlanak…. Kiknek a reiki csak egy módszer, egy lehetőség arra, hogy könyebbé,egészségesebbé tegyük az életüket. Segíthessenek magukon, illetve a reiki által mások önmagukat meggyógyíthassák. Szándékosan mondtam így. Ugyanis a REIKIVEL nem gyógyítunk. Hanem kezelünk. Ez hatalmas különbség. Mivel csupán a kezünket és az időnket adjuk annak akit reikivel kezelünk. Mivel csatornái vagyunk ennek az energiának, így az energiát sem mi adjuk, hanem az hívja le rajtunk keresztül akit éppen kezelünk. Annyit , és nem többet amennyire szüksége van. Ebből következik, hogy túltölteni sem lehet reikivel senkit. A másik csoport, azok akiknek a reiki egy életforma, akik élik nap mint nap a reikit, beépül a mindennapjaikba.

„ A boldogság titkos módszere,a csodálatos módszer minden betegségre”

Usui reiki

Hinni kell benne?

Gyakran feltett kérdés ez a tanfolyamokon, beszélgetéseken…

Nem. A reikiben nem kell hinnie annak akit kezelünk. Söt… annak sem feltétlenül aki kezel. Mielőtt felháborodnának a kedves olvasók engedjék meg, hogy megmagyarázzam hogyan is értettem ezt a kijelentésemet.
Az elsőt egy példával magyaráznám meg….
” Reikizhetünk embert, állatot, növényt, tárgyat…….”
Egyik nagyon kedves ismerősömnek volt egy vizslája. Szegény állat már aggastyán korban járt és izületei felett is eljárt már jócskán az idő. Nagyon szenvedett, minden egyes reggeli felkelés egy iszonyatos hosszú fájfdalmas vonyítással kezdődött. Az állatorvos adott rá gyógyszert, de lényeges változás nem állt be az állat állapotában.
Felajánlottuk, hogy kezelnénk a kutyát. 5 héten át, heti 5 alkalommal kezeltük. Volt olyan nap amikor szegény végig feküdte a kezelést, de volt olyan napja amikor 5 perc után már hozta a pórázt a gazdinak, jelezve jól vagyok…menjünk már….

Nevezzük őt X nek, ekkor döntötte el, mivel látta a kutya állapotának javulását, hogy elvégzi a tanfolyamot. Utána már ő kezelte tovább majdnem egy évig a kis barátját. Kísérletező ember lévén ( gépészmérnök ) pár hónap után, egy hónapon keresztül visszatért az állatorvos által felírt gyógyszerekre,amelyek nem használtak annyit , mint a reiki energia, így visszatért a kezelésekhez. X-et a kollegái a munkahelyén sokszor piszkálták, gúnyolták. ” Bemagyarázod magadnak ezt az egészet….” -mondták neki…
” Azt gondoltok amit akartok! A kutyámnak nem lehetett semmit bemagyarázni mégis jobban lett!!!” mondta a kollegáinak. Itt értem el tulajdonképpen a mondandóm lényegéhez. A kutya nem hitt benne, mégis jelentősen javult az állapota. Az energia elvégezte a feladatát anélkül, hogy abban hinni kellett volna.
A másik…talán még kedélyborzolóbb kijelentésemet is megmagyarázom azonnal.
Van egy Y nevü reikis társunk, aki nem hisz különösebben a reikiben, de használja, mert tudja , hogy működik és kész.
Ez olyan mint hogy én sem gondolkozok azon mi is játszódik le az elektromos fúrógépem motorjában amikor megnyomom a gombot. Mitöl is forog a fúró fej?
Nem foglalkozom elméletekkel, nem végzek bonyolult számításokat. Ráadásul az elektromosság nem is látható. Egyszerűen megnyomom a gombot……mert TUDOM! hogy a fúrófej ekkor el kezd forogni.
Egy hat éves gyermek is meg tud engem kezelni anélkül, hogy hinne a reikiben, vagy jobban belemélyedne a dologba.
Használja és kész.
Remélem világossá vált mire is gondolok voltaképpen.

Usui reiki

Reiki mint életforma?

Lehet a reikit élni?
A válasz egy határozott IGEN!
Ha napi szinten foglalkozol a reikivel, kezeled magad, beépül az életedbe és azt veszed észre, hogy már nem csupán egy technika, egy módszer , hanem egy életforma, egy életstílus. Máshogy látsz dolgolat. Megtalálod a lelki békédet, a belső nyugalmadat. Élvezed az időt amit magaddal töltesz el, feltöltődsz, felfrissülsz a kezelések után. Kezded megérteni az embereket, mit és miért tesznek. Kezded megismerni Önmagadat és erre egyre mélyebben vágysz is. Képességek jöhetnek elő benned amiket tudsz használni a kezeléseknél, vagy valamiért szükséged van rájuk. Felerősödik az intuíciós képességed és ha mersz, ha ráhallgatsz sokkal könyebbé válik az életed. Ha hallgattál rá újabb és újabb útmutatások, segítségek érkeznek. Ez mindig is így volt, csak nem voltál nyitott erre. Tisztelni és szeretni kezded a természetet, az élőlényeket, más embertársaidat. Belső felismeréseid hatására elkezded rendezni életed el nem varrott szálait, mert ráébredsz, hogy legfontosabb a kapcsolatok rendezése szüleiddel, testvéreiddel, rokonaiddal, barátaiddal, ellenségeiddel.
Hidd el…..
Illetve ne HIDD el…éld meg, tapasztald meg azt amiről beszéltem.

Gyakrain ismételt reiki kérdések

Kérdezz, felelek

A reiki egy két tagú szó—- jelentése UNIVERZÁLIS ÉLETENERGIA

Nem. Mint már a nevéből is kiderült, a reiki nem bioenergia, hanem univerzális életenergia.

Minden élő szervezet rendelkezik bioenergiával. Az az ő saját energiája.
Sok ember képes arra, hogy a saját energiájából adjon másoknak. Bizonyos technikával képesek a saját energiájukból közvetíteni másoknak. Az ember saját bioenergiája nem véges, ha nem pótoljuk, akkor az egészségünk rovására megy, akár a korai halálunkhoz is vezethet.
A Reiki energia nem a saját energiánk—-mi csak a csatornái vagyunk—-közvetítjük azt, átengedjük magunkon, sőt közben még magunk is töltődünk ebből az energiából. Míg a bioenergiánk véges, addig a reiki kifogyhatatlan.

Nem! Állatokat, növényeket, de akár a táplálékodat és az italodat is megreikizheted.

Scroll to Top